dimarts, 9 de juliol del 2013

Josep Vallverdú en fa noranta!

Des del blog de l'Eixam volem fer-nos també ressò del 90 aniversari de Josep Vallverdú. Us enllacem amb l'article que en Josep M Aloy -membre de l'Eixam i especialista en Vallverdú- ha penjat al seu blog, Mascaró de Proa.





Nascut a Lleida l' 1 de juliol de 1923, Josep Vallverdú arriba als noranta ple de salut, amb la ment ben lúcida i amb unes ganes immenses de celebrar el seu aniversari però, també, de seguir treballant com ha fet fins ara. I treballar vol dir escriure i seguir oferint els seus textos a la multitud de lectors que conformen el seu públic habitual.

I una part d'aquest públic són els joves per als quals Vallverdú ha escrit 70 llibres.Només a La Galera, a la col.lecció “Els Grumets”, hi té una vintena de títols que sumen més d'un centenar d'edicions. El seu llibre Rovelló en porta ja una trentena en català i està traduït, a més, a l'italià, al francès, al basc, al gallec, al castellà i, fins i tot, al rus i és el llibre infantil català que més premis ha guanyat durant els últims quaranta anys. No es pot dubtar -diu el crític Francesc Boada- de la transcendència social de la seva obra, si es té en compte com és de reduït el nostre mercat

(si voleu llegir més cliqueu aquí)