dimarts, 9 de setembre del 2014

Ja tenim aquí el Bestiolari de la Joana!






































Els "efectes" de l'Any Raspall continuen encara… Divendres es presenta a la Setmana del llibre en Català, aquesta magnífica antologia dels poemes de la Joana dedicats als animals. Magnífica per l'edició esplèndida (bon paper, en rústica) i que compta amb unes il·lustracions magnífiques d'Anna Clariana. Feia temps que no veia un llibre infantil editat amb tanta cura. El llibre forma part de Nandibú, una nova col·lecció del segell Pagès editors, i crec que està cridat a ser un llibre de capçalera dels amants de la poesia infantil i, no cal dir-ho, dels amants de la poesia de la Joana Raspall.
El curador d'aquesta antologia és Josep M Aloy, un vell conegut dels lectors i escriptors de literatura infantil. A part de la seva llarga trajectòria com a crític de LIJ hi hem d'afegir a més que és també un dels millors especialistes en l'obra de l'autora de St Feliu de Llobregat. Integrant de l'Eixam d'amics de la Joana Raspall des dels inicis, va participar molt activament en els actes del centenari. També és autor del blog "Mascaró de proa" on, des del juny de 2012, ofereix petites "cullerades" destinades a donar a conèixer obres bones d'aquest món de la LIJ, "un món tan menystingut com el de la literatura infantil i juvenil que per no tenir, no té ni una ni cap presència en els mitjans de comunicació, ni una crítica esponerosa i àmplia, ni un prestigi que la faci del tot creïble i atractiva." Blog que, precisament, va ser guardonat amb el XIIè Premi Aurora Díaz-Plaja.
El Bestiolari… compta amb un pròleg a càrrec de Carme Arenas, comissària de l'Any Raspall 2013 i una breu introducció del mateix Aloy que servirà perquè, aquells que no la coneguin, puguin fer un ràpid viatge per la seva vida i la seva obra, especialment la poètica.
Trobareu més informació al mateix Mascaró de proa.
Tot i que ja hi ha previstes moltes presentacions d'aquesta obra (Vilafranca del Penedès, Manresa, St Feliu de Llobregat, Girona…) de moment us emplacem a l'acte que es farà a la Setmana del Llibre en Català als voltants de la Catedral de Barcelona:



Dia: Divendres, 12 de setembre

Lloc: Plaça de l'escriptura
Hora: 17:30
Intervencions:  Josep M Aloy 
                        Laura Borràs (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes)
                        Jordi Bosch (actor, farà la lectura d'alguns poemes)